Blijf zelf eigenaar van jouw eigen leerproces...

Trainen  |  Coachen  |  Communiceren

Workshop 'Klantgericht Communiceren'


 ‘Klantgericht Communiceren’

Speciaal voor jou en jouw collega’s heb ik een workshop ‘Klantgericht Communiceren’ ontwikkeld. Een interactieve kennismaking met jezelf en hoe je kunt kijken naar ‘de ander’. Een workshop die je de eerste uitgangspunten biedt waarmee je jouw vaardigheden in communiceren al snel versterkt. Een compacte training die het begin vormt van jouw verdere persoonlijke ontwikkeling.


 Workshop

In de op NLP gebaseerde workshop ‘Klantgericht Communiceren’ wordt aan elk van de acht stappen uit het communicatiemodel van Gene Early aandacht besteed. En denk nu niet “dat wordt drie dagdelen zitten en luisteren”: nee, het is een wórkshop. Er wordt ook het nodige van jou verwacht. Ik heb een groot aantal oefeningen voor je, waarmee je de theorie bij jezelf en anderen kunt ontdekken of toetsen. Uitdagende oefeningen die plezier geven in het uitwerken en analyseren. Het moet immers wel leuk blijven. Tóch?


Oefenen ‘op maat’

Met zes tot maximaal negen deelnemers uit jouw bedrijf gaan we op speelse wijze op zoek naar jezelf en leer je kijken naar ‘de ander’. Het aantal deelnemers is gelimiteerd om intensief en resultaatgericht te kunnen werken in groepjes van drie of vier cursisten. Mijn voorkeur gaat uit naar een workshop met deelnemers uit één bedrijf of organisatie. Ik kan de oefeningen dan ‘op maat’ aanbieden en daarin branche-specifieke onderwerpen verwerken. Waar dat niet lukt, zal ik zoeken naar deelnemers met een min of meer gelijke achtergrond.


8-step communicatiemodel

Na een korte introductie en uitleg over de werkwijze die we zullen volgen, vertel ik je over wat NLP voor mij heeft betekend en wat het jou kan brengen. Ik ga je ook uitleggen, wat het 8-step communicatiemodel inhoudt en welk effect dat op je heeft als je dit model in het leven van alle dag hanteert.


Rolwissel

Aansluitend ga je oefenen. Dat doe je in qua samenstelling wisselende groepjes. Binnen de groepjes wordt per oefening ook weer van ‘rol’ gewisseld, zodat elk van de deelnemers kan werken aan alle aspecten van de oefeningen. Als afronding van elke oefening is er een evaluatie. Daarbij geven jullie vooral elkaar feedback. 


Drie dagdelen

Theorie en oefeningen wisselen elkaar af gedurende een drietal dagdelen. Op de eerste dag ben je zowel in de ochtend als middag actief met tussendoor een lunchpauze. Afhankelijk van de trainingslocatie (intern bij het eigen bedrijf of op een externe locatie) kun je die tijd vrij besteden om ‘even los te komen’ of met elkaar wat te eten. Aan het eind van de middag is er een evaluatie en vorm je samen met twee of drie andere deelnemers een werkgroepje.


Huiswerk

Je krijgt ‘huiswerk’ mee om in het werkgroepje uit te werken. Dat doe je bij voorkeur in een tweetal sessies die jullie zelf organiseren. Dat kan bij jou op kantoor of bij één van jullie thuis. Het gebeurt ook wel, dat een werkgroepje extern een ruimte huurt. Dat is aan jullie. Gelet op de aard van de oefeningen zou ik niet voor een publieke ruimte kiezen. Een café of restaurantzaal is hiervoor minder geschikt. 


Ontdekkingstocht

Binnen een termijn van vier tot zes weken volgt het derde dagdeel. De datum daarvoor spreken wij aan het eind van de eerste dag met elkaar af. Dit laatste dagdeel wordt besteed aan het bespreken van het ‘huiswerk’. Bovendien wil ik je nog wat meer verdieping bieden en gaan we aan de slag met een laatste intensieve oefening. Tot slot geef ik jou en de andere deelnemers feedback op jullie ontwikkeling. Daarna is het aan jou om verder te gaan met de mooie ontdekkingstocht die voor je ligt.


Investering en aanmelding

De investering voor deze workshop 'Klantgericht Communiceren' is opgenomen bij 'Tarieven' elders op de site. Aanmelden kan via het contactformulier. Binnen enkele dagen zal ik je mailen of bellen voor verdere afstemming. Het formulier is ook bedoeld voor eventuele vragen.