Blijf zelf eigenaar van jouw eigen leerproces...

Trainen  |  Coachen  |  Communiceren

Coach 'on-tour'

Werk jij vanuit de ‘buitendienst’ met klanten? Spreek je met hen over technische vraagstukken of ben je meer op directe verkoop gericht? En zeg eens eerlijk: heb jij soms ook wel eens het gevoel dat het gesprek niet helemaal verliep zoals je het wilde? Dat je er meer uit had kunnen halen?

Dan heb ik goed nieuws voor je!


Trainen in de auto én bij de klant

Speciaal voor jou heb ik een training ontwikkeld die je op weg en bij de klant kunt volgen. Je hoeft er geen werkdag voor te missen. Coach 'on-tour’ is een interactieve kennismaking met jezelf en hoe je kunt kijken naar ‘de ander’, de klant. Een training die je de eerste uitgangspunten biedt waarmee je jouw vaardigheden in communiceren gaat versterken. Een compacte training die het begin vormt van jouw verdere persoonlijke ontwikkeling.


8-step communicatiemodel

In deze op NLP gebaseerde Coach 'on-tour’ wordt aan elk van de acht stappen uit het communicatiemodel van Gene Early aandacht besteed. En dat vanaf jouw eigen werkplek: de auto en het kantoor van de klant. Ik ga drie dagdelen met je mee! En denk nu niet “dat wordt zitten, autorijden en luisteren”: nee, jij moet ‘aan de bak’ met jezelf én de klant. Ik heb een aantal tips en oefeningen voor je, waarmee je de theorie die ik je zal bijbrengen bij jezelf en de klant kunt ontdekken en in de praktijk kunt toetsen. Werken en leren tegelijk. Het kan niet efficiënter!


Jouw vaardigheden

Jij gaat samen met mij in de auto en bij de klant aan het bureau op speelse wijze op zoek naar je eigen vaardigheden en je leert anders kijken naar ‘de ander’, de klant. Jij bent die anderhalve dag de ‘geselecteerde’ cursist die intensief resultaatgericht gebruik mag maken van mijn ervaringen en inzichten in klantgerichte communicatie.


Voorafgaand aan de training zal ik mij verdiepen in het werk dat je doet en de branche waarin je werkt. Ook zal ik kijken naar het type klant waarmee je veelal contact hebt. Met dat beeld wil ik met jou aan de slag.


NLP als basis

Na een korte introductie en uitleg over de werkwijze die we zullen volgen, gaan we op pad naar jouw klanten en vertel ik je onderweg over wat NLP voor mij heeft betekend en wat het jou kan brengen. Ik ga je ook uitleggen, wat het 8-step communicatiemodel inhoudt en welk effect dat op je heeft als je dit model in jouw benadering van de klant hanteert.


Observatie en tips

Aansluitend ga je oefenen. Dat doe je door gewoon je werk te doen, terwijl ik naast je zit en observeer. Aan de telefoon in de auto, of in gesprek met de klant aan zijn bureau ga je proberen de tips die je leerde uit ons gesprek onderweg in de praktijk te brengen. Na elk gesprek volgt een korte evaluatie met tips. Dat doen we vertrouwelijk: in de auto. Het is immers jouw training!


Theorie en praktijk

Stap voor stap gaan we dieper in op de aspecten uit het 8-step communicatiemodel en leer je in de praktijk welke effecten dit biedt. Theorie en praktijk wisselen elkaar af gedurende de dag. In de lunchpauze kun je die tijd vrij besteden om ‘even los te komen’ of samen met mij wat te eten en ‘het erover hebben’. Aan het eind van de middag is er een evaluatie en geef ik je feedback op jouw vorderingen die dag.


Huiswerk

Je krijgt ‘huiswerk’ mee om zelf uit te werken. Volgt een collega van je de Coach 'on-tour’ in dezelfde periode? Dan kun je overwegen om samen de opgedragen taken uit te voeren. Dat is aan jou en moeten jullie zelf organiseren.


Feedback

Binnen een termijn van vier tot zes weken na onze eerste ‘tour’ volgt nog een halve dag trainen. De datum daarvoor spreken wij aan het eind van de eerste dag met elkaar af. Dit laatste dagdeel wordt besteed aan het bespreken van het ‘huiswerk’. Bovendien wil ik je nog wat meer verdieping bieden en gaan we aan de slag met een laatste intensieve oefening. Ook weer onderweg en bij jouw klant op kantoor. Tot slot geef ik jou feedback op de ontwikkeling na anderhalve dag trainen. Daarna is het aan jou om verder te gaan met de mooie ontdekkingstocht die voor je ligt.


Investering en aanmelding

De investering voor deze module Coach 'on-tour' is opgenomen bij 'Tarieven' elders op de site. Aanmelden kan via het contactformulier. Binnen enkele dagen zal ik je mailen of bellen voor verdere afstemming. Het formulier is ook bedoeld voor eventuele vragen.